Ingrid Depraetere

Gooikoorts wordt deze zomer opnieuw een volwaardig folkfestival: “Laïs en Oysterband staan al op de affiche”

Deze zomer komt er een nieuwe editie van het folkfestival Gooikoorts op het oude atletiekplein in Gooik. Vorige zomer nog viel na zo’n 19 jaar de hele ploeg vrijwilligers weg en gebeurde er niets meer. De eerste grote namen zijn al bekend, Laïs en The Oysterband.

Vorige zomer werd er toch nog een mini-editie op drie verschillende locaties georganiseerd, na verschillende reacties van folkliefhebbers. Dat succes bleek voldoende om verschillende nieuwe vrijwilligers aan te trekken, waardoor de organisatie besloot om dit jaar opnieuw een volwaardig folkfestival te organiseren. De vzw Muziekmozaïek, die al 40 jaar lang de bekende folkstages in Gooik organiseert, neemt het festival over. 

“We zijn blij dat we weer een volwaardig festival kunnen organiseren”, zegt Voorzitter Filip Verneert. “Het heeft aan een zijden draadje gehangen, en er zijn al niet veel folkfestivals meer. Na corona was het eigenlijk op sterven na dood, maar we komen deze zomer terug. En we zetten meteen twee grote namen op de affiche zoals Laïs, maar ook de oerfolkgroep The Oyster Band. En er zullen ook nog heel wat kleinere en Belgische groepen optreden.”

Gooikoorts duurt drie dagen en vindt begin juli plaats, ze hopen op 5.000 bezoekers.