Junior Verbeeke

Openbare verkoop van inboedel prestigieus hotel La Réserve in Knokke-Heist is een succes 

De openbare verkoop die het bekende hotel La Réserve heeft georganiseerd, was een enorm succes. 95 procent van de beschikbare inboedel is verkocht. De topstukken gingen voor enkele duizenden euro's de deur uit.  

Enkele weken geleden konden geïnteresseerden bieden op de inboedel van het gelijkvloers van het luxueuze hotel La Réserve in Knokke-Heist. Eigenaars Bart Verluys en Marc Coucke willen van het luxehotel een vijfsterrenhotel maken. De renovatiewerken zijn begonnen en daarom moet alles de deur uit.

Het hotel organiseerde ook een kijkdag, waar honderden mensen alle spullen uit het hotel konden bekijken: zetels, potten en pannen, maar ook grote luchters. "95 procent van de spullen zijn verkocht. Een enorm succes", zegt Mathieu Maertens, van La Réserve. "De zetels, maar ook de vier ronde luchters uit de bar waren enorm gegeerd. De luchters brachten meer dan 7.000 euro op." 

Hoeveel de opbrengst is van de verkoop wil La Réserve niet kwijt. "Maar we kunnen er wel vanuit gaan dat het een getal is met zes cijfers. Dat geld zullen we kunnen gebruiken voor de renovatie van het hotel." 

Meest gelezen