gemeente Lummen

Loods met auto's uitgebrand in Lummen

In Lummen is in de vooravond een loods uitgebrand in de Schalbroekstraat, de verbindingsweg tussen Lummen en Linkhout. In de loods stonden verschillende auto's. 

De brand is rond 17 uur uitgebroken, in een loods in de Schalbroekstraat. "Het gaat om een garage of werkplaats achter een huis", vertelt Gretel Kerkhofs van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. "Daar stond een tiental auto's in. Het was een hevige brand, de rookpluim was al van ver in de omtrek te zien."

"Geen asbest"

De loods lag achter een huis, en was daardoor wat moeilijker bereikbaar voor de brandweer. "Maar onze ploegen hebben de loods van twee kanten kunnen blussen en hadden daardoor het vuur toch snel onder controle", vertelt Kerkhofs nog. "De loods is volledig uitgebrand en we zullen nog enkele uren moeten nablussen. Maar gelukkig raakte niemand gewond. Er is ook geen asbest vrijgekomen."

Buurtbewoners konden deze beelden maken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen