stad Vilvoorde

Laatste ontbrekende schakel van F1-fietssnelweg in Vilvoorde is tegen de zomer klaar

In Vilvoorde is het startschot gegeven voor de aanleg van het laatste ontbrekende stuk van de F1-fietssnelweg tussen Brussel en Antwerpen. Dat loopt over het gewezen fabrieksterrein van de Forges De Clabecq. 

Met de klassieke symbolische spadesteek hebben het stadsbestuur van Vilvoorde en het provinciebestuur van Vlaams-Brabant de werkzaamheden opgestart voor de aanleg van het laatste stukje van de F1-fietssnelweg tussen Brussel en Antwerpen. Fietsers moeten nu nog een omweg maken, maar dat is tegen de zomer van dit jaar verleden tijd. 

Door de missing link moeten fietsers momenteel nog door enkele smalle straten in het centrum van Vilvoorde, voor ze kunnen aansluiten op de F1 die verder loopt naast het Zeekanaal Brussel-Schelde richting Brussel. Vanaf juli kunnen ze vlot en veilig rijden over 1,2 km nieuw fietspad tussen de Radiatorenstraat en Vlaanderenstraat. 

"Dit is niet alleen een goeie zaak voor de pendelaars, maar ook voor de scholieren in Vilvoorde", stelt burgemeester Hans Bonte (Vooruit). "Zeker als je weet dat hier 10 jaar discussie is aan voorafgegaan. Het wordt een breed en veilig fietspad door het groen, met aftakkingen naar de verschillende schoolomgevingen. Op het terrein komt ook een Finse piste."

De aanleg van het ontbrekende deel van de F1 zal naar schatting ruim 1.200.000 euro kosten. Dat bedrag wordt betaald door provincie Vlaams-Brabant. Vilvoorde bekostigt de Finse piste en voorziet hier 140.000 euro voor. Het einde van de werkzaamheden is voorzien voor juli 2023.

Meest gelezen