Peter R. de Vries werd neergeschoten in Amsterdam op 6 juli 2021

Nieuwe arrestatie in onderzoek naar moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries

De Nederlandse Landelijke Recherche heeft in Tilburg een Nederlandse man opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Politie en justitie vermoeden dat de man betrokken was bij de voorbereiding van de moord op De Vries. 

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij 9 dagen later overleed aan zijn verwondingen. 

Het Openbaar Ministerie meldt dat de man die vandaag is aangehouden vermoedelijk betrokken was bij de voorbereiding van de aanslag. Politie en justitie vermoeden dat hij deel uitmaakt van het "crimineel samenwerkingsverband" dat achter de moord zit.

Aan de verdachte zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Twee rechtszaken

Het gaat om de achtste verdachte in het onderzoek. Zeven verdachten zijn al aangehouden. De twee vermoedelijke uitvoerders van de moord werden op de dag van de feiten opgepakt, zowat een jaar later werd de vermoedelijke opdrachtgever aangehouden, een 27-jarige Poolse man. Daarnaast werden ook al vier mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag.

Het proces tegen de vermoedelijke uitvoerders van de moord begon op 7 juni 2022, maar moet opnieuw beginnen omdat een rechter naar het buitenland is geëmigreerd. Er loopt ook een tweede rechtszaak tegen de vermoedelijke opdrachtgever en de andere mogelijke betrokkenen. 

Meest gelezen