Archieffoto

Proces rond strandrellen in Blankenberge start eind september

Er ligt een datum vast voor het proces rond de rellen op het strand van Blankenberge, twee jaar geleden. Toen gingen tientallen jongeren elkaar, maar ook de politie te lijf en gebruikten ze materiaal van strandbars, zoals parasols en stokken, als wapen. Het proces werd vandaag ingeleid, eind september wordt er gepleit.

Op zaterdag 8 augustus 2020 ontstonden hevige rellen op het strand van Blankenberge. Een groep jongeren keerde zich tegen de politie en strandredders en bekogelde hen met stoelen, ligzetels, parasols en speelgoed. De politie kon op het moment van de rellen drie vechtersbazen oppakken. Ondertussen werden nog twee andere verdachten geïdentificeerd.

Belangrijk proces voor de stad

Nu is er ook een datum bekend voor het proces. Op 25 september zullen vijf jongeren voor de rechter verschijnen. Ze worden verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen. "Het is een belangrijk proces", reageert Patrick Arnou, advocaat van de politiezone en de stad. "Het geeft een signaal dat dergelijke zaken niet door de beugel kunnen."

Yen Buytaert is advocaat van één van de jongeren. "Mijn cliënt is niet naar het strand gegaan met de intentie om voor een escalatie of voor een probleem te zorgen. Hij is na de feiten niet meer teruggekeerd naar Blankenberge en hij bouwt aan zijn verdere leven in Brussel."

Meest gelezen