Foto facebook Carnaval Brakel

Brakel verliest geen sponsoring door carnavalisten te weren uit de reclamecaravaan

De organisatoren van het carnaval in Brakel verbieden een aantal deelnemers om mee te rijden in de reclamestoet dit jaar. Enkele deelnemers hebben vorig jaar de stoet geblokkeerd door verkeerd te parkeren en op café te gaan terwijl de stoet aan de gang was, zodat die vertraging opliep. Dit jaar mogen ze niet meedoen, maar dat heeft geen gevolgen voor de sponsoring van het Brakelse carnaval.

"De mensen die zich vorig jaar niet aan de afspraken hielden, hebben we dit jaar geweerd", legt organisator Bartel Seghers uit. "Ze hadden hun wagens op het parcours geparkeerd en waren op café gegaan. Toen onze medewerkers hen vroegen om door te rijden, dan weigerden ze dat. Daardoor werd de stoet geblokkeerd en liep die vertraging op."

Veiligheid primeert

Het ging om carnavalisten die meereden in de reclamecaravaan. Maar Carnaval Brakel vreest geen verlies aan sponsors door een aantal deelnemers te weren. "We zijn van het principe dat rijden en drinken niet samengaan en op de veiligheid van mensen langs het parcours kun je geen prijs zetten. Er zijn mensen genoeg die wel op een veilige manier willen meedoen. We gaan er geen last van hebben door enkelen die de regels niet volgen eruit te gooien." 

Feesteditie

Carnaval Brakel bestaat 10 jaar en viert dat met een dag extra feest. Het begint al op vrijdag 3 februari. "Er rijden tussen de 10 en de 20 wagens mee in de stoet en er komen een paar duizend mensen naartoe", weet organisator Bartel Seghers. "Dit jaar is er op vrijdag een show van het prinsenpaar, dat zal voor een dag extra sfeer zorgen."

Meest gelezen