Nieuw sportpretpark Sparkx in Hasselt biedt vanaf het voorjaar meer dan 50 sporten aan met de hulp van technologie

Langs de Grote Ring in Hasselt opent in het voorjaar een groot indoor sportpretpark. Sparkx bouwt daar op 3.500 vierkante meter een pretpark waar de bezoekers via AR-simulatoren en andere technologie klassieke sporten als voetbal of basketbal kunnen beoefenen, maar ook minder voor de hand liggende disciplines als curling, paragliding, sportvissen of alpineskiën. 

Naar eigen zeggen bouwt Sparkx in Hasselt het grootste sportpretpark van Europa, niet in oppervlakte – 3.500 vierkante meter – maar wel in het aantal sporten dat er beoefend kan worden: meer dan 50. Het sportpark laat bezoekers via AR-simulatoren (Augmented Reality) en andere technologische hoogstandjes naast klassieke sporten zoals voetbal of basketbal ook in ons land minder beoefende sporten als curling, baseball of Japanse virtuele trefbal hado beoefenen. En ook minder toegankelijke sporten zoals paragliding, sportvissen, alpineskiën of een wingsuit-vlucht kunnen mensen van alle leeftijden komen proberen.  

Welzijn

Het gloednieuwe sportbedrijf Sparkx, gesteund door meerdere privé-investeerders, is opgericht door zes jonge ondernemers. Voor hen is welzijn de rode draad in het sportpretpark, enerzijds door actief te sporten, maar ze willen bezoekers ook inspireren rond mentale gezondheid en gezonde voeding. Naast de sportattracties plannen ze teambuildings, workshops en lezingen rond mentale gezondheid en gezonde voeding.

“We denken ook dat eenmaal mensen hier de smaak van een sport te pakken hebben, ze sneller de weg vinden naar de lokale sportclubs. Om de drempel te verlagen kan iedereen volgens eigen tempo en niveau de eerste of verdere stappen zetten in een bepaalde sport. We zijn ook zeven dagen op zeven open. Op woensdagen en tijdens weekends verwachten we vooral families en gezinnen, tijdens de weekdagen richten we ons in de voormiddag vooral op scholen en bedrijven, vanaf de middag kan iedereen uiteraard komen sporten”, zegt Anja Swinnen, parkleader bij Sparkx. 

40 medewerkers

Sparkx opent in de loop van het voorjaar in Plaza’H Hasselt, het gebouw langs de Gouverneur Verwilgensingel waar ook al Albert Heijn en Toy Champ zitten. De werkzaamheden zijn nu volop aan de gang. Ook de aanwerving van 40 medewerkers is gestart. De initiatiefnemers hebben de ambitie om op termijn meerdere vestigingen te openen in België en de buurlanden. 

Meest gelezen