In de Egyptische stad Luxor zou een volledige Romeinse stad zijn opgegraven uit de eerste eeuwen na Christus

"Volledige Romeinse stad" ontdekt in Egypte

In de stad Luxor in Egypte zijn de resten ontdekt van "een volledige Romeinse stad" uit de eerste eeuwen na Christus. Dat heeft het Egyptische ministerie van Oudheden bekendgemaakt.

Luxor was in de oudheid gekend als Thebe en was de belangrijkste stad van Opper-Egypte. In de stad is nu volgens het ministerie "een volledige residentiële stad" uit de tweede en derde eeuw ontdekt "op de oostelijke oever van de Nijl, in de buurt van de Luxortempel". Archeologen konden "een aantal residentiële gebouwen" opgraven, samen met twee torens waar vroeger duiven werden gehouden.

In de "uitbreiding van het oude Thebe" zijn al metaalateliers met tal van werktuigen en Romeinse koperen en bronzen munten opgegraven, zegt Mostafa Waziri, het hoofd van de Egyptische Raad voor Oudheden. "En de opgravingen gaan door." Volgens Waziri is het de oudste en belangrijkste stad die al is gevonden op de oostelijke oever van Luxor.

Mostafa Waziri bekijkt enkele potten die zijn opgegraven in de eeuwenoude Romeinse stad in Luxor.

Meest gelezen