Brandweer Brussel

Dode bij brand in flatgebouw in Sint-Gillis: grote rookpluim boven Zuidstation

Bij een brand in een flatgebouw in de Gisbert Combazstraat in Sint-Gillis is één persoon om het leven gekomen. Vier andere bewoners raakten bevangen door de rook. Boven het Zuidstation hing er vanmorgen een enorme rookpluim.

In de Gisbert Combazstraat in Sint-Gillis is rond 10 uur brand uitgebroken in een flatgebouw. Daarbij kwam één persoon om. De brandweer moest een aantal mensen uit het brandende gebouw evacueren. Ook verschillende huisdieren konden worden gered.

Zes mensen werden ter plaatse verzorgd, vier moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. Er was in de buurt van het Brusselse Zuidstation urenlang een grote rookpluim te zien. Het gebouw is onbewoonbaar. Het gemeentebestuur zal de bewoners nu helpen om een tijdelijk nieuw onderkomen te vinden. De bewoners krijgen ook psychologische begeleiding om de gebeurtenissen te verwerken.

De brandweer kon ook verschillende huisdieren uit het brandende gebouw evacueren.
Brandweer Brussel

Meest gelezen