Jean-Marie Pfaff krijgt een gepersonaliseerd "Goeiemorgen Morgen!"-hemd

Jean-Marie Pfaff heeft vanaf nu een speciaal hemd met het "Goeiemorgen Morgen!"-logo op de kraag. Peter Van de Veire en Kim Van Oncen gaven het hem vanochtend cadeau tijdens zijn bezoek aan de ochtendshow op Radio2. Pfaff kwam langs naar aanleiding van de uitreiking van de Gouden Schoen vanavond. De ex-doelman won de prijs in 1978.

Om de nieuwe Radio2-ochtendshow te promoten, deden Peter Van de Veire en Kim Van Oncen beroep op één van de eerste influencers in Vlaanderen: Jean-Marie Pfaff. “Ik ben als eerste begonnen met reclame op de kraag van mijn hemd te zetten. Nu ben ik ermee gestopt, omdat te veel mensen het doen. Maar vanaf de zomer ga ik er opnieuw mee beginnen," zegt Pfaff in "Goeiemorgen Morgen!". 

De ex-doelman was blij met zijn cadeau. Maar hij had ook kritiek op het ontwerp. "Het is voor verbetering vatbaar. Het logo staat niet op de juiste plaats. Ik zou het zelf ook goed in de spiegel moeten kunnen zien als ik het hemd draag"

Ik heb een gehandtekend voetbaltruitje van Diego Maradonna. Een gelijkaardig exemplaar werd ooit verkocht voor 7 miljoen euro. 

Handtekening Pelé

Pfaff kwam op bezoek bij "Goeiemorgen Morgen!" naar aanleiding van de uitreiking van de 69ste Gouden Schoen. De doelman van Club Brugge, Simon Mignolet, is de grote favoriet. Het gebeurt zelden dat een doelman de prijs wint. Nog maar vijf doelmannen gingen hem voor, waaronder Pfaff. “Het is prachtig om de trofee te winnen. Het is een bekroning van bewezen diensten. Je krijgt de Gouden Schoen niet door één keer goed te spelen. Je moet dat jaren aan een stuk doen, op nationaal, maar ook op internationaal vlak.” 

Pfaff heeft zijn Gouden Schoen nog altijd en koestert hem. "Hij is extra bijzonder want ik heb hem laten handtekenen door Péle, de Braziliaanse wereldster die in december helaas overleden is." Pfaff krijgt vaak de vraag of hij de schoen niet wil verkopen. "Van over de hele wereld stellen mensen die vraag. Ze willen ook mijn gehandtekende truitje van Diego Maradonna. Een gelijkaardig truitje werd ooit verkocht voor 7 miljoen euro. Ik zou er veel geld mee kunnen verdienen, maar voorlopig hou ik dat liever bij.” 

Meest gelezen