Kringwinkel Okazi opent boetiek in centrum van Hasselt

De kringwinkel Okazi opent zaterdag een boetiek in het centrum van Hasselt, in het voormalige volkscafé het Hendrikshuis. De kringwinkel zal er de meer bijzondere stukken verkopen, zowel kleding, accessoires, decoratie, boeken als vinylplaten. 

Met de Okazi Boutique in het centrum van Hasselt wil de kringwinkel je inspireren met originele ideeën en combinaties van tweedehands spullen, voor in je interieur of je garderobe. "We zullen daar de unieke stukken die we bij de kringwinkel binnenkrijgen verkopen", vertelt Heidi Pex van Okazi. "Wij zoeken die op voorhand uit, in ons inzamelpunt in Kiewit. Mensen zullen dus in de boetiek snel pareltjes kunnen scoren, zonder urenlange zoektochten in de gewone kringwinkels. We hebben een mooi aanbod van tweedehandskleding voor mannen en vrouwen, maar ook schoenen en accessoires. En je vindt er ook unieke woondecoratie, boeken en LP's, en allemaal aan betaalbare prijzen."

Mensen zullen in de boetiek snel pareltjes kunnen scoren

Okazi Boetique zal van dinsdag tot en met zaterdag open zijn, telkens van 11 tot 17 uur, én op de Hasseltse koopzondagen in december. "In de winkel zelf zullen telkens een medewerker en een begeleider staan, maar voor het uitzoeken van de spullen, zetten we veel meer mensen in", benadrukt Heidi Pex. "Want wij zijn een onderdeel van maatwerkbedrijf De Springplank vzw. We willen sociale tewerkstelling creëren voor mensen die niet op de gewone arbeidsmarkt terechtkunnen." 

Nostalgisch pand

De winkel is ondergebracht in het voormalige volkscafé het Hendrikshuis. "Dat is ook echt een nostalgisch pand", gaat Pex verder. "Het ligt in de bruisende bakermat in het centrum van Hasselt. We hebben dat eerder al volledig gerenoveerd. Tot eind vorig jaar hebben we daar op de benedenverdieping al een concept store uitgebaat. Op de bovenverdieping hebben we een vintage loft ingericht die we nog altijd verhuren via Airbnb."

Meest gelezen