De stoelen in kwestie.
Radio 2

Een kerkstoel aan jouw keukentafel? Sint-Gummaruskerk in Lier geeft stoelen gratis weg  

In Lier kan je op 10 februari gratis kerkstoelen uit de Sint-Gummaruskerk meenemen. Door restauratiewerken moet de kerk leeggemaakt worden. Het gaat om bijna 500 stoelen. Na de werkzaamheden komen er nieuwe stoelen die eenvoudiger opgestapeld kunnen worden. 

De Sint-Gummaruskerk in Lier deelt binnenkort gratis al haar kerkstoelen uit. Die moeten weg omdat er restauratiewerken aan de gang zijn. Voor die werken wordt de kerk binnenkort helemaal ontruimd. Het zou om bijna 500 stoelen gaan, die in twee modellen komen. Geïnteresseerden kunnen ze gratis afhalen in de kerk op 10 februari van 10 tot 17 uur. 

"De stoelen zijn uniek om in huis te hebben", vertelt burgemeester Rik Verwaest (N-VA). "Ze hebben decennia aan Lierse geschiedenis meegemaakt. Voor het comfort moet je ze wel niet in huis halen. Het is altijd de regel geweest dat kerkstoelen niet te comfortabel mochten zijn. Anders zouden de kerkgangers hun aandacht niet bij de misdienst houden." 

Na de werkzaamheden zal de kerkfabriek voor nieuwe stoelen zorgen. "Die nieuwe stoelen kunnen we eenvoudig op elkaar stapelen. De binnenruimte van de kerk moet polyvalenter worden om meer evenementen te kunnen organiseren. Dan zijn stoelen die je sneller opzij kan zetten beter", besluit de burgemeester. 

Meest gelezen