Olympisch atlete Manuela Soccol stoomt 10 Genkenaren klaar voor Genk Loopt

Olympisch atlete Manuela Soccol coacht 10 Genkenaren als voorbereiding op Genk Loopt, begin mei. Uit de meer dan 300 inwoners die zich daarvoor kandidaat stelden, zijn er uiteindelijk 3 ervaren lopers, 3 regelmatige lopers en 4 beginnende lopers geselecteerd. Met de campagne "Wild van Sport", hoopt stad Genk meer mensen te overtuigen om deel te nemen aan Genk Loopt.

In het SportinGenk Park start Manuela Soccol met de coaching van 10 Genkse lopers: 3 ervaren lopers, 3 regelmatige lopers en 4 beginners. Het doel van het coachingstraject is meer mensen het plezier van lopen mee te geven. Maar tegelijk wil SportinGenk het evenement van Genk Loopt beter in de kijker plaatsen. De voorbije 2 jaren namen daar namelijk 2.500 personen aan deel. De stad wil opnieuw bij de 4.000 deelnemers van voor corona aanknopen.

In december vorig jaar lanceerde de stad een oproep. 332 inwoners gaven aan met Manuela Soccol te willen trainen. Daaruit zijn nu 10 deelnemers geselecteerd die met de olympische atlete mogen trainen. "De 10 profielen leveren een mooie mix op van jong en oud, ervaren en niet-ervaren lopers", zegt schepen Kathleen Parthoens (CD&V). "Er zijn deelnemers die het doen voor hun gezondheid, als revalidatie of als prestatieverbetering.”

"Iedereen kan het coachingstraject volgen via onder meer de website van SportinGenk”, zegt schepen Parthoens. "Ook buiten de maandelijkse groepssessies kunnen de 10 deelnemers bij Manuela terecht voor advies en goede raad en mogen ze gratis meedoen aan onze looplessen Start to jog en Keep on running."

Zelf is Manuela Soccol heel blij dat ze verschillende soorten sporters mag begeleiden. “Zelf heb ik al vele mooie loopmomenten mogen mee maken en nu mag ik andere helpen om in hun loopverhaal ook zo geweldige ervaringen te creëren.”

Het coachingstraject voor Genk Loopt is niet de enige sportieve uitdaging in 2023. SportinGenk Park werkt dit jaar aan gelijkaardige campagnes om ook het stedelijk zwembad en de Genkse sportclubs te promoten.

Meest gelezen