Simon Mouton Photo News

Zesde verdachte opgepakt in Nederland na bedreigingen tegen minister van Justitie Van Quickenborne

Er is een opnieuw een verdachte opgepakt voor de bedreigingen vanuit het drugsmilieu aan het adres van federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Het gaat intussen al om de zesde persoon in deze zaak die is opgepakt in Nederland. 

Ook deze verdachte zou betrokken geweest zijn bij de mislukte ontvoeringspoging van de minister in september vorig jaar aan zijn woning in Kortrijk. De man werd begin deze maand al opgepakt in Nederland en zal wellicht binnenkort worden overgeleverd aan ons land. Vorige week nog werd beslist dat de vijfde verdachte, die eind vorig jaar werd opgepakt, naar ons land zal worden overgebracht vanuit Nederland. Vier anderen zitten bij ons al langer in de cel.

De verdachten zouden uit het drugsmilieu komen en zouden plannen hebben gehad om justitieminister Van Quickenborne te ontvoeren. Op zaterdag 24 september raakte bekend dat de woning van Vincent Van Quickenborne in Kortrijk door het Nationaal Crisiscentrum onder verhoogde beveiliging was geplaatst door een mogelijke dreiging. In een achtergelaten wagen werden een wapen, spanbandjes en flessen benzine aangetroffen. Van Quickenborne en zijn gezin werden overgebracht naar een safehouse. 

In Den Haag en Leidschendam werden in de nacht van 23 op 24 september drie verdachten opgepakt. Een vierde werd een dag later in Den Haag ingerekend. Begin dit jaar raakte bekend dat er een vijfde verdachte was opgepakt in Nederland en nu is er dus ook een zesde persoon gearresteerd.

Meest gelezen