Jasper Jacobs

Verpleger uit Kaprijke veroordeeld voor ontvoering en verkrachting van zijn vrouw

Een verpleger uit Kaprijke die zijn vrouw hardhandig ontvoerde, is veroordeeld tot 42 maanden gevangenisstraf, waarvan 12 maanden effectief. In mei 2022 raakte de man helemaal de controle kwijt, toen hij ontdekte dat zijn vrouw met een andere man had afgesproken. Hij mishandelde haar, ontvoerde haar naar Frankrijk en verkrachtte haar in een tankstation.  

De man en vrouw, beide verpleegkundigen van in de 40, waren twaalf jaar getrouwd en hadden samen vier kinderen. Toen de man ontdekte dat zijn vrouw met een andere man had afgesproken, verloor hij de controle.

Hij mishandelde zijn echtgenote, waardoor hun kinderen wakker werden en getuige waren van het geweld. Daarop nam hij haar mee in de auto en reed naar Frankrijk, waar hij dreigde om haar te doden. Hij stuurde vernederende berichten naar familie en vrienden en verkrachtte haar in een tankstation. Het was pas nadat hij met zijn vader en de politie sprak, dat hij besliste om terug te keren naar Kaprijke.

De Gentse rechtbank veroordeelde de man tot 42 maanden cel, waarvan 12 maanden effectief en 30 maanden onder strenge probatievoorwaarden. Hij moet begeleiding zoeken voor zijn agressieproblemen en kreeg een contactverbod.

Meest gelezen