Stad Mortsel

In Mortsel verschijnen 60 gedichten op ramen, deuren en vitrines voor de Poëzieweek

Vandaag begint de Poëzieweek. In verschillende gemeenten verschijnen gedichten op ramen, deuren en vitrines. Het zijn zogenoemde weesgedichten. Iedereen kon zich kandidaat stellen om ze zogezegd een week te adopteren. In Mortsel gaat het om zestig gedichten. 

Naar aanleiding van de Poëzieweek zijn er honderden "Weesgedichten" geselecteerd om in Vlaanderen op een raam, deur of vitrine te zetten. Je kon je kandidaat stellen om bij jou zo'n gedicht te adopteren. Het gaat om werk van bekende en onbekende dichters uit binnen- en buitenland. Er is ook lokaal talent bij. In Mortsel verschijnen er zestig gedichten. "Zowel particulieren als handelaars zijn op de kar gesprongen", zegt schepen van Vrije Tijd Ilse Lacante (N-VA).

Toegankelijker dan een dichtbundel

"Niet iedereen voelt zich geroepen om een dichtbundel te kopen of te lezen. Dit initiatief is een heel aangename kennismaking met poëzie. Ik geloof ook dat poëzie mensen kan verbinden. De Mortselse kunstkring Sirkel heeft ook gedichten van verschillende lokale schrijftalenten geselecteerd." Er is ook een wandeling uitgestippeld langs de gedichten, die vind je op de website van de stad Mortsel.

Tijdens de Poëzieweek kan je in de bib van Mortsel ook verrast worden door gedichten. Die worden er tussen de boekenrekken voorgedragen door kinderen en jongeren van de Academie voor Muziek, Woord en Dans. 

Meest gelezen