Ingrid Depraetere

Alle schoolkinderen uit Liedekerke en Sint-Pieters-Leeuw veilig thuis na busongeval in Duitsland

Alle leerlingen van de Sint-Antoniusschool uit Liedekerke en basisschool Den Top uit Sint-Pieters-Leeuw zijn terug veilig thuis. De schoolkinderen raakten betrokken bij een busongeval in Duitsland toen ze op de terugweg waren van een skireis. Enkel de buschauffeur raakte daarbij lichtgewond. De kinderen en leerkrachten kwamen er met de schrik vanaf. 

Woensdagavond om 22.30 uur kwam de bus met de 65 leerlingen en 7 leerkrachten terug aan aan basisschool Den Top in Sint-Pieters-Leeuw, na een sneeuwklassen in Oostenrijk. De ouders van de kinderen stonden in spanning te wachten en onthaalden de bus onder luid applaus. Toen de kinderen na een bewogen dag hun ouders terugzagen was de ontlading groot.

Ik werd wakker geschud door een harde klap, toen begon de juf te roepen

Leerling Stan Beier

Zo ook bij de 11-jarige Stan Beier. Hij legt uit wat er precies gebeurde. "Het was midden in de nacht dus de meesten waren aan het slapen. Ik werd wakker geschud door een harde klap. De juf heeft toen iedereen wakker geroepen. Toen kwam de andere bus aan met de andere klas van onze school. Die was na ons vertrokken en reed achter ons. Omdat we het koud kregen buiten, zijn we allemaal in de andere bus gaan zitten."

"Uiteindelijk hebben ze ons naar een sportzaal gebracht waar we drinken en boterhammen kregen", gaat Stan verder. "Daar moesten we wachten op een andere bus die ons naar huis kon brengen. We hebben veel politie en hulpverleners gezien, maar we zijn niet bang geweest, want ondanks de crash hebben we wel een heel leuke skireis gehad."

Ingrid Depraetere

De mama van Stan stond te popelen om haar zoon weer in haar armen te sluiten. "We zijn heel blij dat we Stan terug bij ons hebben. Natuurlijk ben je ongerust als je van de school een bericht krijgt dat er een ongeval is gebeurd met de bus waar je kind op zit. Maar de school en de gemeente hebben zeer goed gecommuniceerd. We kregen regelmatig een stand van zaken via Smartschool en WhatsApp en de gemeente heeft alle ouders ontvangen in het gemeentehuis waar we alle info uit eerste hand kregen."

Dagje vrij

Donderdag krijgen de kinderen een dagje vrij. "Iedereen is echt doodop, en de kinderen verdienen even een dagje rust om te bekomen", zegt directrice Eva Wauters van Den Top. “Het was een helse en zenuwslopende dag, zo eentje dat je niet te vaak wil meemaken. We zijn ontzettend blij dat we iedereen terug veilig thuis hebben." De kinderen waarvoor geen opvang is, kunnen wel naar school komen. Vrijdag organiseert de school samen met het Rode Kruis klasgesprekken om samen over het ongeval te praten.

Meest gelezen