Brecht Decaestecker stopt als hoofdredacteur Het Laatste Nieuws

Na drie jaar aan het hoofd van Het Laatste Nieuws, stopt Brecht Decaestecker als hoofdredacteur. Dat afscheid komt er in onderling overleg, zegt Nicholas Lataire, directeur van News City, de eengemaakte nieuwsredactie van onder meer HLN en VTM NIEUWS. Na verschillende gesprekken gaf Decaestecker aan dat hij de nood voelt de pauzeknop in te drukken en andere wegen op te zoeken, meldt de krant.

"Het waren drie boeiende en leerrijke jaren, die voorbij zijn gevlogen", zegt Decaestecker. "Ik ben er bijzonder trots op dat HLN en Het Laatste Nieuws de grootste nieuwssite, nieuwsapp en digitale en fysieke krant van het land zijn, klaar en gewapend voor de toekomst (...) Ik kijk ernaar uit om nu veel uitgestelde tijd in te halen met mijn gezin, familie en vrienden, vooraleer een nieuwe, boeiende uitdaging aan te gaan."

"Ik kan daar alleen maar respect voor betonen en wil Brecht uitdrukkelijk bedanken voor wat hij heeft gedaan en betekend voor HLN en Het Laatste Nieuws", reageert Lataire, die naar eigen zeggen tijd gaat nemen om een nieuwe hoofdredacteur aan te stellen. Dimitri Antonissen neemt als adjunct-hoofdredacteur de dagelijkse leiding van de redactie in handen.

Decaestecker (°1979) kan in elk geval een uitgebreid curriculum vitae voorleggen binnen de Vlaamse journalistieke wereld. Hij begon als journalist bij de Krant van West-Vlaanderen, werd nadien verslaggever bij Het Nieuwsblad en ging daarna aan de slag bij De Morgen. Daar schopte hij het tot adjunct-hoofdredacteur. Na een kort intermezzo als journalist bij Humo stapte hij in 2016 over naar VRT NWS om er digitaal hoofdredacteur te worden. Eind 2019 ging hij terug naar DPG Media om er de functie van hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws te bekleden.

Meest gelezen