Foto van voorzitter Dré Peetermans bij het veld op maandag. Foto via RTV.

Voetbalploeg uit Geel kan na week herstellingen weer spelen op veld dat vernield is door vandalen

Voetbalploeg "FC Vinus" uit Geel zal komende zondag opnieuw op z'n voetbalveld kunnen spelen. Vorig weekend vernielden vandalen het nog door er met een auto over te rijden. Nu heeft de club het veld bijna hersteld. 

In Geel kan de voetbalploeg "FC Vinus" komend weekend weer spelen. Vandalen vernielden vorige zondag het veld door er met een auto over te rijden. Daardoor zat het veld vol met diepe sporen van autobanden. De club hoopt tegen zondag helemaal klaar te zijn met de herstellingen, dan spelen de veteranen van de club namelijk een thuismatch. 

"We zijn al de hele week bezig geweest", vertelt voorzitter Dré Peetermans."Het ziet er al erg goed uit, maar we zijn nog niet helemaal klaar." Peetermans schat dat het voetbalveld al voor zo'n 70 procent hersteld is. "We hebben morgen nog een dag, dus dat komt wel in orde."

Herstellingen met tractor en grasmaaier

Voor de herstellingen kon Peetermans rekenen op een vriend. "Die heeft met zijn tractor over de sporen gereden, waardoor die terug dichtgingen", legt de voorzitter uit. "Nadien heb ik er een halve dag nog eens met mijn grasmaaier over gereden." Hoeveel die herstellingswerken de club uiteindelijk zullen kosten, kan Peetermans nog niet inschatten. 

Meest gelezen