Link tussen aanslagen met vuurwerkbommen in Maasmechelen en Brasschaat, verdachten geïdentificeerd

Er is een link tussen de twee aanslagen met vuurwerkbommen in Maasmechelen en de aanslag afgelopen weekend in Brasschaat. Er werden drie huiszoekingen uitgevoerd in Lanaken, Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. De verdachten van alle drie de aanslagen werden geïdentificeerd. Er waren onder meer twee minderjarigen betrokken.  

Afgelopen week werd Maasmechelen opgeschrikt door twee aanslagen met vuurwerkbommen. De eerste explosie vond plaats op De Duif in Mechelen-aan-de-Maas en de tweede keer aan een bewoond pand in Eisden-Tuinwijk. Burgemeester Raf Terwingen (CD&V) vermoedde dat er sprake was van rivaliteit tussen lokale dealers, maar nu blijkt het toch deel van een groter geheel. 

De aanslag die het voorbije weekend in Brasschaat gepleegd werd, waarbij een 19-jarige man uit Maasmechelen en zijn 18-jarige vriendin uit Nederland werden aangehouden, kan nu gelinkt worden aan die aanslagen in Maasmechelen. "De speurders legden al snel een link tussen de feiten", zegt Dorien Vanderheiden van het Limburgse parket. "Door een intensieve samenwerking tussen Politie Lanaken-Maasmechelen en de Federale Gerechtelijke Politie Limburg en die van Antwerpen konden de verdachten van alle drie de aanslagen geïdentificeerd worden."

Minderjarigen betrokken

Er werden gisteren drie huiszoekingen uitgevoerd in Lanaken, Maasmechelen en Dilsen-Stokkem waar heel wat materiële elementen werden aangetroffen die de verdachten aan de feiten konden linken. Daaronder waren ook twee minderjarigen. 

De twee minderjarige verdachten worden voor de jeugdrechter in Tongeren geleid voor zowel de feiten in Antwerpen als in Maasmechelen. De meerderjarige verdachten werden al aangehouden en overgebracht naar de gevangenis voor de feiten die gepleegd werden in Antwerpen. 

Het onderzoek loopt nog verder en de politie benadrukt dat het niet uitgesloten is dat er bijkomende aanhoudingen volgen. 

Meest gelezen