Lloyd Austin, de Amerikaanse minister van Defensie
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Amerikaanse troepen doden belangrijke IS-leider in Somalië

Het Amerikaanse leger heeft tijdens een operatie in het noorden van Somalië een van de leiders van terreurgroep IS gedood.  Volgens Lloyd Austin, de Amerikaanse minister van Defensie, was Bilal al-Sudani, een belangrijke spilfiguur in het netwerk van de terreurgroep.

De troepen hoopten al-Sudani gevangen te kunnen nemen, maar bij zijn arrestatie overleefde hij het vuurgevecht niet. Ook tien andere IS-strijders kwamen om het leven. Bij de operatie raakten geen burgers gewond, zo benadrukte Austin.

Eerder deze week had de Amerikaanse president Joe Biden zijn goedkeuring voor de operatie gegeven, die in de afgelopen 24 uur heeft plaatsgevonden. Al-Sudani zat verscholen in een grottencomplex in een bergachtig gebied. Vandaar zou hij de regionale activiteiten van IS in Afrika en ook daarbuiten coördineren en een grote rol spelen bij de financiering van de terroristische organisatie.

Meest gelezen