Radio2

Koets raakt vast op strand van Koksijde, ruiters tot borst in water door snel opkomende zee

Een koets met twee paarden en twee ruiters, is in de problemen gekomen op het strand van Koksijde. Het water van de zee was snel opgekomen en had de ruiters verrast. De koets zat vast in het water en ook de ruiters zaten tot hun borst in de zee. 

Rond 10.15 uur belde één van de ruiters naar de hulpdiensten. Hij en zijn collega zaten in de problemen ter hoogte van de golfbreker. Het water van de zee was snel opgekomen en had hen verrast. De koets zat vast in het water en ook de ruiters zaten tot borsthoogte vast in de zee. Ze raakten niet op eigen kracht terug.

De brandweer en de technische dienst van de gemeente kwamen ter plaatse. "De koets maakte een ritje op het strand zoals er elke ochtend wel op het strand gereden wordt", zegt burgemeester Marc Vanden Bussche (Lijst Burgemeester). "Zij waren op het stuk strand tussen Sint-Idesbald en Koksijde. Toen ze in de problemen zaten, hebben onze diensten en de brandweer eerst de ruiters aan land gebracht en meteen daarna de koets met de paarden. Iedereen stelt het goed en was veilig terug op het droge."

Meest gelezen