Archieffoto: Lil Kleine en Jamie Vaes

Nederlandse rapper Lil Kleine niet langer verdacht van zware mishandeling, maar onderzoek loopt nog steeds

De Nederlandse rapper Lil Kleine wordt niet langer verdacht van een poging tot zware mishandeling. Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft de verdenking afgezwakt na een verklaring die zijn ex Jaimie Vaes heeft afgelegd. Lil Kleine wordt dus wel nog steeds verdacht van mishandeling, het onderzoek loopt nog. 

De rapper, die eigenlijk Jorik Scholten (28) heet, werd vorig jaar in februari aangehouden omdat hij zijn toenmalige verloofde Jamie Vaes (33) mishandeld zou hebben. Er waren beelden in de media verschenen waarop het erop leek dat hij Vaes vasthield bij haar haren en met haar hoofd tussen een autodeur klemde. Vlak na het incident in februari brak Vaes met Scholten.

Volgens Shownieuws is de aanklacht "zware mishandeling" nu afgezwakt na een nieuwe verklaring van Vaes. De realityster zou hebben verklaard dat haar hoofd niet tussen de deur van de auto was geklemd en dat Scholten niet met de autodeur sloeg. Dat zouden de media er volgens haar van hebben gemaakt. 

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de verdenking inderdaad is aangepast na een verklaring van een getuige, maar noemt daarbij de naam van Vaes niet. Lil Kleine is hierdoor ook niet vrijgepleit. Hij wordt wel nog verdacht van mishandeling, maar niet meer van zware mishandeling. "De verdenking van mishandeling blijft", meldt een woordvoerder van het OM. Het onderzoek loopt nog steeds.

De Nederlandse rapper kwam de voorbije jaren meermaals in aanraking met politie en justitie. Vorig jaar kreeg hij nog een taakstraf nadat hij in 2019 in een nachtclub in Amsterdam een bezoeker mishandeld had. 

Meest gelezen