Record buitenlandse investeringen in bedrijven regio Mechelen-Kempen in 2022: 1,5 miljard euro

Vorig jaar is er vanuit het buitenland bijna 1,5 miljard euro geïnvesteerd in bedrijven in de regio Mechelen-Kempen, en dat is meer dan de buitenlandse investeringen in die regio van de laatste 5 jaar samen. Dat zegt werkgeversorganisatie Voka. Het recordbedrag is vooral te danken aan de grote investering van 1,2 miljard euro door Pfizer in haar vestiging Puurs Sint Amands.

"Vorig jaar hebben buitenlandse bedrijven maar liefst 1,5 miljard euro geïnvesteerd in de economie in de regio Mechelen-Kempen en dat is een uitzonderlijk groot bedrag," zegt Wim Brillouet van VOKA Mechelen-Kempen. Het bedrag dat vorig jaar in de regio geïnvesteerd werd, is meer dan de voorbije vijf jaar samen.

"De grootste boost kwam door een investering van Pfizer" gaat Brillouet verder. "Dat bedrijf investeerde 1,2 miljard euro in de site in Puurs-Sint-Amands. Een andere farmareus, Sanofi, investeerde dan weer 120 miljoen euro in Geel voor de productie van biologische geneesmiddelen. Voor de rest deden de meeste investeringen zich voor in de IT- en voedingssector."

"Dat toont toch aan dat er geloof is in de regio. De bedrijven die kiezen voor onderzoek en innovatie, worden beloond. En dat is belangrijk, want er zijn veel bedrijven die het moeilijk hebben nu door de energiecrisis. Al die investeringen die de komende jaren gaan worden uitgevoerd, leveren in het totaal ook een 800 nieuwe jobs op, en dat is toch een goed teken."

Meest gelezen