Gemeente Bredene

Textielcontainers verdwijnen in Bredene door sluikstorters

De gemeente Bredene gaat eind deze week de groene textielcontainers wegnemen die op het openbaar domein staan. Er zijn te veel sluikstorters die hun afval rondom de containers achterlaten. Er komen wel extra ophaalrondes bij de mensen thuis en extra containers in de recyclageparken.

"Mensen van de technische dienst hebben meer werk met het onderhoud rond de containers dan dat er kledij wordt ingegooid", zegt schepen Kelly Spillier (Vooruit), "we hebben er geen controle meer over."

Bredene heeft in totaal tien textielcontainers op het openbaar domein staan. Eind deze week worden ze weggehaald. "Er staan er ook nog bij particulieren of bijvoorbeeld aan een school. Die kunnen wij als gemeente nu nog niet zomaar weghalen. Maar het is onze intentie om ook deze kledijcontainers aan te pakken. Maar daarvoor wordt nog een gemeentelijk reglement gemaakt dat aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd”, verduidelijkt de schepen.

Meer thuisophalingen

Er komen in de plaats wel extra huis-aan-huis ophalingen voor textiel. "Jaarlijks zijn er twee ophalingen, maar vanaf dit jaar zullen we vier keer per jaar het textiel ophalen. Daarnaast zorgen we ook voor een uitbreiding van het aantal textielcontainers in het milieu- en recyclagepark. Voortaan staan daar zes exemplaren”.

Meest gelezen