Pensioenlijn enkel nog in voormiddag bereikbaar door personeelstekort bij Pensioendienst

Wie vragen heeft over haar of zijn pensioen, kan vanaf volgende week enkel nog in de voormiddag bellen naar de gratis pensioenlijn. Door een personeelstekort bij de federale Pensioendienst kunnen de telefoonlijn en de kantoren van de dienst enkel nog in de voormiddag bemand worden.

De telefoonlijn van de Pensioendienst, het gratis nummer 1765, is vanaf volgende week maandag enkel in de voormiddag bereikbaar. Ook de kantoren van de Pensioendienst worden vanaf de middag gesloten. "Heel wat mensen op onze dienst gaan momenteel zelf met pensioen", verklaart Vik Beullens van de Pensioendienst. "En dat zorgt duidelijk voor een personeelstekort."

"We hebben daarom beslist om onze dienstverlening tijdelijk aan te passen", gaat Beullens verder. "We moesten deze beslissing nemen, omdat we anders niet meer kunnen garanderen dat we het stijgend aantal pensioendossiers kunnen blijven berekenen, toekennen en betalen."

Aanwervingscampagne

Om het personeelstekort op te lossen, startte de Pensioendienst in november nog een campagne voor nieuw personeel. "En die campagne verloopt vlot. Zo waren er honderden kandidaten voor 15 plaatsen en die zijn nu net begonnen. Daarbij mogen ze proeven van twee uiteenlopende jobs en daarna kunnen ze kiezen welke job ze het beste ligt."

Bij de christelijke vakbond ACV moedigen ze de campagne aan. "Al denken we niet dat het zal volstaan om het personeelstekort weg te werken", zegt Marijke Van Kerckhove van ACV. "De dienst heeft te weinig geld om genoeg vacatures open te stellen zodat het de dienstverlening op termijn weer op een correcte manier zal kunnen uitvoeren."

Meest gelezen