Gemeente Wingene Ruiselede

Wingene en Ruiselede beginnen bevraging inwoners over fusie

Vanaf vandaag kunnen de inwoners van Ruiselede en Wingene een bevraging invullen over de geplande fusie van de twee gemeenten. Dat kan voorlopig alleen online maar volgende week krijgt iedereen ook een papieren versie van de bevraging in de bus. Inwoners kunnen aangeven welke kansen ze zien voor de fusie en welke bezorgdheden ze hebben.

De bevraging over de fusie is een eerste stap om in open dialoog te gaan met de inwoners van Ruiselede en Wingene. Ze kunnen zich kandidaat stellen voor groepsgesprekken over thema's die verband houden met de fusie. De bevraging loopt tot en met 15 februari.

In Ruiselede werd in november vorig jaar een referendum gehouden over de fusie met Wingene. Een meerderheid stemde tegen. De tegenstemmers kloegen vooral over een gebrek aan inspraak. Burgemeester Greet De Roo van Ruiselede (CD&V) ontkent dat de bevraging een reactie is op de uitslag van het referendum. "Het was altijd al de bedoeling om zo'n bevraging te houden. Dat stond al in onze fusiekrant en op de fusiewebsite."

De bevraging is te vinden op www.fusiewingeneruiselede.be/bevraging

Meest gelezen