Schepen Katrien Beulens en burgemeester Christoph D'Haese met de herbruikbare carnavalsbekers
foto Chris Bosseloo

Aalst stelt de herbruikbare carnavalsbeker voor: "het is een collector's item"

De stad Aalst heeft voor het carnaval unieke herbruikbare bekers laten maken, met een bijpassend lintje eraan om de lege beker rond de nek te hangen. Aalst voert voor het eerst herbruikbare bekers in, het is een verplichte maatregel voor openbare evenementen.

Onlangs deed burgemeester D'Haese (N-VA) nog een oproep om de carnavalisten bewust te maken van het gevaar van glas dat werd meegenomen uit de cafés naar buiten. Vooral op de Grote Markt lag er met carnaval altijd veel gebroken glas, met snijwonden tot gevolg bij carnavalisten die vallen. Om dat te vermijden vraagt de burgemeester ook om de drankjes in herbruikbare bekers te nuttigen. De cafés die met herbruikbare bekers willen werken, krijgen er een subsidie voor.

Unieke exemplaren

Zoals op andere openbare evenementen is het verplicht om met herbruikbare bekers te werken. Aalst voert ze voor het eerst in en heeft er unieke voorwerpen van gemaakt: "Ze zijn ontworpen volgens de huisstijl van Aalst carnaval, het zijn collector’s items." Een herbruikbare beker kost 5 euro. Er is een draaglint bij om je lege beker om je hals te laten hangen, zo kan je hem makkelijker bijhouden. 

Meest gelezen