Bijna 600 nieuwe bomen aan vernieuwde vesten in Mechelen: "Tegen de lente veel extra groen in onze stad"

"Na het ontharden van een heel aantal zones aan de vesten in Mechelen, kunnen we nu 590 nieuwe bomen aanplanten", laat Mechels schepen van openbare werken, natuur- en groenontwikkeling Patrick Princen (Groen) weten. "Er werden ook 100.000 planten geleverd om in bakken te plaatsen, zodat onze stad tegen de lente een pak groener zal kleuren." 

In Mechelen heeft het stadsbestuur de afgelopen week mee de handen uit de mouwen gestoken en aan de vesten een groot aantal nieuwe bomen geplant. In totaal komen er in een eerste fase 590. Om die allemaal geplant te krijgen, werden verschillende stukken aan de vesten onthard. "Daarnaast komen er nog heel veel planten in daarvoor voorziene bakken of als onderbegroeiing", legt schepen Patrick Princen uit bij Radio2 in Antwerpen. "Op die manier gaat onze stad er tegen de lente een pak groener uitzien dan vroeger."

Verschillende soorten

"We hebben voor een palet van verschillende soorten bomen gezorgd. Het zijn vooral inheemse bomen, die ook klimaatbestendig zijn. Het is bovendien een goeie zaak dat we de meeste bomen mét kluit hebben kunnen planten, zodat ze snel kunnen beginnen te groeien", voegt Princen er nog aan toe.

De aanplanting van deze 590 bomen is een eerste fase van het plan om er meer dan 2000 aan te planten. "Er komen er dus zeker nog een heel pak bij aan de nieuwe vesten, in de loop van de komende 5 jaar. Veel zal afhangen van de timing en het verdere verloop van de definitieve aanpassing van het straatbeeld en de mobiliteit die in Mechelen nog gaat gebeuren."

Meest gelezen