Radio2

Bouwkraan valt om in Borsbeek: geen gewonden, 1 appartement onbewoonbaar

In Borsbeek is een bouwkraan omgevallen op een bouwwerf. Daarbij werd een appartement in het gebouw ernaast beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen, maar iedereen in het gebouw werd wel geëvacueerd uit voorzorg. De kraan zal vannacht gedemonteerd en verwijderd worden.

Rond 14.15 uur is een bouwkraan omgevallen op een bouwwerf aan de Jozef Reusenslei in Borsbeek. "De kraan is om een of andere reden instabiel geworden. We denken aan een verzakking in de grond", zegt Patrick De Raedt van Brandweer Zone Rand. "Bij haar val heeft die het appartement ernaast beschadigd. De muur van de slaapkamer achteraan is naar binnen geduwd. Er zijn ook nog scheuren in het gebouw."

Niemand is gewond geraakt, maar uit voorzorg werd wel iedereen uit het getroffen gebouw geëvacueerd. Het gaat om 6 appartementen. De meeste bewoners mochten intussen terug naar binnen. De bewoners van het meest getroffen deel moeten elders onderdak zoeken. De gemeente helpt hen daarbij.

Ik zag iedereen van het dak springen, maar gelukkig raakte niemand gewond

Jolien Hermans, getuige

Jolien Hermans, die aan het werk was in de buurt, zag het allemaal gebeuren. "Ik heb een goed zicht op de kraan en plots zag ik ze rare bewegingen maken. Met een krak en veel lawaai en gedonder is ze dan naar beneden gevallen. Ik zag ook iedereen van het dak springen. Het zag er heel indrukwekkend uit, maar gelukkig raakte niemand gewond."

De brandweer gaat de kraan nog niet meteen verwijderen. "Dan zakt de muur mogelijk verder in", legt De Raedt uit. "We gaan een gespecialiseerde firma laten komen om de kraan voorzichtig te demonteren en te verwijderen. Daarna zal moeten nagegaan worden of het gebouw nog stabiel genoeg is." Dat zal in de loop van de nacht gebeuren.

BEKIJK - De bouwkraan beschadigde in haar val een ander gebouw:

Videospeler inladen...
Radio2

Meest gelezen