Google Maps

Het is nu definitief: Drongensesteenweg krijgt in 2024 een busbaan en een veiliger fietspad

De Drongensesteenweg in Gent krijgt in 2024 een nieuwe busbaan en veiliger fietspad. De eerste plannen zijn intussen ruim een jaar oud, maar nu is de beslissing definitief. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil met die vernieuwingen het verkeer veiliger maken en het openbaar vervoer vlotter later verlopen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer beslist om een deel van de Drongensesteenweg, de drukke weg van Gent naar de deelgemeente Drongen, te vernieuwen. De parkeerplaatsen zullen verdwijnen en plaats maken voor een nieuwe aparte busbaan.

Zo wil de wegbeheerder de doorstroming van het openbaar vervoer verbeteren. Daarnaast komt er ook een breder, verhoogd fietspad. Dat om de veiligheid van de fietser te verhogen.

De werken zullen starten in 2024 zodra de omgevingsvergunning rond is. Op 9 februari organiseert het agentschap een infomoment over het onderwerp.

Meest gelezen