James Arthur Photography

Professor Erika Vlieghe eerste ereburger van Kortenberg: "Minder bekende inwoners verdienen dat even goed"

Infectiologe Erika Vlieghe wordt ereburger van haar thuisgemeente Kortenberg. Het is de allereerste keer dat het gemeentebestuur een ereburger aanduidt. "Ik stond perplex toen ze me dit voorstelden", vertelt Vlieghe op Radio2. 

De gemeente Kortenberg benoemt infectiologe Erika Vlieghe van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen vanavond tot ereburger. Het ereburgerschap is een nieuw concept van de gemeente en Vlieghe zal de eerste zijn om de titel in ontvangst te nemen. "Mijn eerste reactie was: "Waarom kiezen ze niemand van de minder bekende inwoners? Die verdienen het even goed."

Verenigingsleven

Vlieghe werd voor het grote publiek vooral bekend sinds de coronapandemie. "Ik ben nog aan het bekomen van het bekend zijn, het overviel mij echt", aldus de professor. Als inwoner van Kortenberg is ze nauw betrokken bij de gemeente: "Ik woon hier, ik zit bij de harmonie, mijn kinderen gaan hier naar school en de jeugdbeweging. Het verenigingsleven is heel belangrijk om mensen te leren kennen."

De titel van ereburger wordt vanavond uitgereikt in het ontmoetingscentrum Berkenhof in Kortenberg. Vlieghe krijgt de titel voor het leven.

Meest gelezen