Interactieve theatershow over burn-out trekt in voorjaar naar bedrijven in Roeselare

Roeselaarse bedrijven krijgen in het voorjaar een interactieve show over de vloer over burn-out en stress op het werk. De sociaal-culturele organisatie Avansa heeft mensen met een burn-out gesproken. Avansa speelt aan de hand daarvan werksituaties na.  

Een aantal bedrijven vormt de "Roeselaarse coalitie tegen burn-out", want stress op het werk en een burn-out zijn geen problemen van een individu. Acerta, AZ Delta, Idewe, Liantis, Skyline Communications en Stad Roeselare zitten in die vereniging. Zij zullen in het voorjaar allemaal bezoek krijgen van het inspringtheater van Avansa.

"Bij een inspringtheater spelen wij scènes na, maar daarna stoppen we en moet het publiek suggesties doen om die aan te vullen", legt Nathalie van Leuven van Avansa uit. "We hebben samen met een regisseur gesproken en geluisterd naar mensen met een burn-out. Op basis daarvan hebben we de scènes geschreven."

"Het zijn dus situaties die niet ideaal zijn. Door mee te denken over hoe je die scènes zelf zou kunnen aanpassen om tot een stressvrije omgeving te komen, ga je die situaties ook echt voelen."

Bedrijven kijken ernaar uit

"Ik ben benieuwd naar de voorstelling", vertelt Frederik Vandenberghe, CEO van Skyline Communications. "Het theater brengt het thema van een burn-out niet enkel onder woorden, maar het visualiseert dat ook en betrekt mensen er lijfelijk bij. Op die manier creëer je empathie en dat vind ik heel belangrijk."

"Burn-out is een actueel thema met grote maatschappelijke impact. Het is ook complex en daarom ben ik blij dat we ons kunnen omringen met mensen die er wel iets van kennen. Als bedrijf willen wij ook mensen stimuleren om gezond te leven." 

Ook de Roeselaarse schepen Matthijs Samyn (CD&V) is blij met het initiatief. "Een inspringtheater is een leuke manier om een moeilijk probleem onder de aandacht te brengen. We hopen dat onze werknemers zo kunnen reflecteren en dat wij verder kunnen werken aan het psychosociaal welzijn van onze werknemers, maar ook aan dat van onze inwoners."

Meest gelezen