Videospeler inladen...

Natali Broods en Dominique Deruddere hebben nu hun eigen ster op de zeedijk in Oostende

Actrice Natali Broods en filmregisseur Dominique Deruddere hebben voortaan een ster met hun naam op de zeedijk van Oostende. Met de onthulling is Filmfestival Oostende (FFO) vanavond van start gegaan. De openingsfilm is "The Chapel", de nieuwe film van Dominique Deruddere.

Twee nieuwe (film)sterren dus op de zeedijk van Oostende. FFO heeft de traditie om elk jaar enkele filmtalenten een ster in de tegelvloer van de zeedijk te geven. Het festival is dit jaar aan zijn 15e editie toe. En intussen prijken er al meer dan 100 van die sterren op de dijk.

Actrice Natali Broods is dit jaar de Master van het festival. Ze selecteerde tien films die te zien zijn op FFO. Bij de inhuldiging van haar ster op de zeedijk hield acteur Peter Van den Eede een loftoespraak. Van den Eede en Broods spelen al vele jaren samen bij  theatergroep Compagnie De Koe. In zijn grappige toespraak probeerde Van den Eede tevergeefs niet te zeggen dat Natali Broods de beste actrice is met wie hij al heeft samengespeeld.

Voor Dominique Deruddere was het acteur, regisseur en schrijver Josse De Pauw die de toespraak hield. De Pauw heeft in heel wat films van Deruddere geacteerd. De twee hebben dan ook een stevige vriendschapsband. De Pauw verdacht Deruddere ervan dat hij elke dag naar zijn ster op de zeedijk zal komen kijken. Want Deruddere heeft onlangs beslist om in Oostende te komen wonen.

De inhuldiging van de sterren op de dijk was meteen het startschot van het vijftiende Filmfestival Oostende. "The Chapel", de nieuwe film van Deruddere, is de openingsfilm.

Meest gelezen