Foto ter illustratie.
Belga

Tienen krijgt opnieuw een gokkantoor aan Albertvest: "Ze moeten zich wel aan de afspraken houden"

Er komt opnieuw een gokkantoor in Tienen. Tot nu toe waren die allemaal verdwenen of geweigerd. Het stadsbestuur heeft nu een positief advies gegeven voor een nieuwe zaak. Het gokkantoor komt aan de Albertvest, vlakbij de Carrefour-site.

In Tienen komt er een nieuw gokkantoor aan de Albertvest. Het stadsbestuur van Tienen leverde daarvoor een positief advies aan de Kansspelcommissie die de vergunning moet uitreiken. "Het is niet het eerste gokkantoor in Tienen, in het verleden zijn er ooit nog gokkantoren geweest", vertelt burgemeester Katrien Partyka  (CD&V). "De wetgeving laat nu toe om een convenant af te sluiten. Ons positief advies is verbonden aan bepaalde voorwaarden. Zo maken we afspraken over openingsuren en moet de naam van de uitbater gekend zijn bij de stad."

Niet in schoolomgeving

Ook de lokale politie wordt betrokken. "Er wordt samengewerkt met de politiezone Getevallei", legt Partyka uit. "Dus we maken allerlei afspraken om ervoor te zorgen dat het gokkantoor niet voor overlast zorgt, want we weten allemaal dat gokken problemen teweeg kan brengen in de samenleving. Het kantoor mag ook niet in een schoolomgeving of in de buurt van een ziekenhuis liggen. We willen ook dat er sociale controle is en de locatie aan de Carrefour-site voldoet aan die voorwaarden."

Meest gelezen