Nova-Rock

Nieuwe lijst "Nova-Rock" trekt naar gemeenteraadsverkiezingen in Rotselaar: "Klinkt als festival, maar verwijst naar iets anders"

Leden van de lokale afdelingen van Open VLD en Vooruit in Rotselaar hebben - samen met een aantal onafhankelijken - een nieuwe politieke lijst opgericht: Nova-Rock. De lijst zal zich kandidaat stellen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. "We willen één team vormen dat er is voor de burger", klinkt het.

Neen, Nova-Rock is niet de naam van een nieuw Belgisch muziekfestival en neen, het heeft ook niets te maken met het grote gelijknamige rockfestival in Oostenrijk. Het is wel de naam van een nieuwe politieke lijst in Rotselaar. "De naam lijkt op een festival, maar verwijst naar iets heel anders", legt Gunther Dereze van Nova-Rock uit. "Het woord "rock" heeft natuurlijk wel een link met de deelgemeente Werchter, waar ieder jaar Rock Werchter doorgaat. Maar eigenlijk staat het woord "rock" voor Rotselaars Onafhankelijk Constructieve Keuze."

Op de nieuwe lijst zullen leden van de lokale Open VLD en Vooruit staan, aangevuld met onafhankelijken zoals Dereze, zelfs ex-N-VA. "Iedereen blijft wel verbonden aan hun respectievelijke partijen. We willen Nova-Rock zo breed mogelijk houden, zodat zowel de aanhangers van Open VLD als die van Vooruit zich erin kunnen vinden.

Inwoners betrekken

De nieuwe lijst wil de politiek vooral weer dichter bij de burger brengen. Zo kan volgens Dereze de communicatie van het gemeentebestuur naar de bevolking en ondernemers toe bijvoorbeeld in Rotselaar beter. Inwoners zouden ook beter geïnformeerd moeten worden over wegenwerken, klinkt het. "Het is belangrijk om tussen de mensen te staan, met aandacht voor sociaal en inclusief beleid."

De komende maanden organiseert Nova-Rock vijf thema-avonden, waarbij inwoners mee kunnen nadenken over de invulling van het politieke programma. "Het doel is om naar voren te treden als één team in Rotselaar, dat er voor de burger is. Open VLD, Vooruit en de onafhankelijken hebben momenteel samen 5 zetels in de gemeenteraad. We hopen natuurlijk dat dat er in 2024 nog meer worden", aldus nog Dereze.

Meest gelezen