Jonathan Folens

Vrachtwagen rijdt door middenberm en scheurt brandstoftank, ochtendspits in Waregem volledig in de knoei

De ochtendspits in Waregem zat vanmorgen volledig in de knoei door een ongeval met een vrachtwagen op de Expresweg. De vrachtwagen belandde op de middenberm, ramde een lantaarnpaal en scheurde zijn brandstoftank. Het duurde uren voor alles opgeruimd was. 

Het ongeval gebeurde al rond 6.20 uur. Een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Langemark-Poelkapelle raakte iets voor het kruispunt met de Verbindingsweg van de weg af. Zijn vrachtwagen ging de middenberm op en schoof nog tientallen meters door. Hij nam daarbij verschillende verkeersborden en een lantaarnpaal mee. De brandstoftank van de vrachtwagen raakte beschadigd. 

De materiële schade was groot. De takeldienst moest de resterende brandstof uit de verhakkelde vrachtwagen overpompen. De brandweer ruimde de brandstof op die al op het wegdek was gelekt. Pas rond 9.30 uur kon de vrachtwagen worden weggetakeld. 

Door het ongeval verliep de ochtendspits chaotisch. Er stond een lange file tot op de afrit en de pechstrook van de E17 en ook op de Expresweg en de omliggende straten was het uren aanschuiven. 

Meest gelezen