Opnieuw 3 dagen Maanrock op Grote Markt in Mechelen: Bart Peeters trapt af op vrijdagavond

Maanrock in Mechelen telt dit jaar opnieuw 3 volwaardige festivaldagen, van 25 tot en met 27 augustus. Vorig jaar waren er voor het eerst al optredens op de Grote Markt op vrijdag, voor de 25e verjaardag van het evenement. Vroeger waren er alleen op de zijpodia op andere pleinen al optredens op vrijdag. Bart Peeters zal het festivalweekend openen op de Grote Markt.

Vorig jaar vierde Maanrock in Mechelen zijn 25e verjaardag. Voor die gelegenheid waren er ook al optredens op het hoofdpodium op de Grote Markt op vrijdagavond. Vroeger gebeurde dat alleen op zaterdag en zondag. Op vrijdagavond waren er alleen optredens op de zijpodia op kleinere pleinen in de stad. Nu besliste de organisatie om ook dit jaar weer concerten te programmeren op vrijdagavond op de Grote Markt. Bart Peeters zal die eerste avond afsluiten.

Horeca blij

"Vrijdag is eigenlijk een ideale dag om naar Maanrock af te zakken", zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest. "Je kan de werkweek feestend afsluiten en je dan rustig klaarmaken voor de volgende Maanrock-dag. Ook voor de horeca is die extra dag op de Grote Markt een goede zaak." Dat bevestigen ook de Mechelse horecazaken. Zij juichen de beslissing toe, want alle extra omzet is welkom na de moeilijke coronajaren, zeggen ze. Maanrock vindt dit jaar plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus.

Hugo Van Beveren

Meest gelezen