De pakjesautomaat aan de Ijzerlei in Boechout.
Foto: gemeente Boechout

Boechout installeert twee pakjesautomaten van bpost: "In de toekomst hopelijk nog meer"

In Boechout kunnen inwoners vanaf vandaag gebruikmaken van 2 pakjesautomaten van bpost. Mensen kunnen hun online bestelde pakjes dan laten leveren in een kluis van zo'n automaat, of er iets instoppen om het te laten verzenden."Het is beter om een centraal postpunt te hebben dan postbodes in elke wijk die voor elk pakje moeten langsgaan", zegt de bevoegde schepen. 

Vanaf vandaag kunnen inwoners van Boechout gebruikmaken van twee nieuwe pakjesautomaten van bpost. Mensen kunnen hun online bestelde pakjes dan laten leveren in een kluis van zo'n automaat, of er iets instoppen om het te laten verzenden. "Het zijn de eerste twee in ons dorp", vertelt schepen van publiek domein Philip Verstappen (Pro Boechout en Vremde). "De ene is te vinden aan de Ijzerlei, dichtbij het station van Boechout; de andere staat op het dorpsplein van deelgemeente Vremde." Boechout heeft bewust voor die locaties gekozen omdat daar veel passage is. 

"De vraag voor die automaten kwam onder andere van bpost zelf", vertelt schepen Verstappen. "Maar we waren er zelf ook al mee bezig: het is belangrijk dat postbodes niet in elke wijk voor elk pakje moeten komen, maar dat ze gewoon naar een centraal punt kunnen gaan." Daarnaast moet het ook voordelen opleveren voor de lokale handelaars. "Stel dat je iets hebt besteld bij hen, dan kan die dat gewoon in zo'n kluis stoppen en de barcode doorsturen naar de klant zodat die dat daar kan komen halen. Het pakje hoeft dan dus niet verzonden te worden via bpost." Als het van Verstappen afhangt, komen er nog meer automaten in het dorp. "Maar dan moeten mensen die wel gebruiken natuurlijk."

Meest gelezen