rechten: VRT/Radio2

Pommelien Thijs de dag na haar klinkende overwinning: "Heb twee uur geslapen en mijn MIA's al laten vallen"

"Ik er fris uitzien? Een illusie. Ik heb twee uur geslapen, maar ben enorm blij", dat zei Pommelien Thijs vanochtend in de studio's van MNM en Radio2. Thijs won gisterenavond drie MIA's. Het was een korte nacht en dus trok de zangeres gemakshalve opnieuw haar witte outfit van op de prijsuitreiking aan. "Ik heb de MIA's ook al laten vallen", gaf ze eerlijk toe.  

Tot haar verbazing ging Thijs op de MIA's met drie beeldjes aan de haal. Ze had enkel op de MIA voor Doorbraak gehoopt, maar won ook in de categorieën Hit van het Jaar (2022) en Solovrouw. Het werd een feest tot in de vroege uurtjes, maar de zangeres kwam vanochtend toch langs bij zenders MNM en Radio2. Ze komt van Kessel en woont in Leuven, maar is blijven slapen op hotel in Brussel. 

Bij Radio2 kon ze aankondigen dat ze een tweede concert geeft in De Roma (Antwerpen). Ze had beloofd reclame te maken op de MIA's, maar dat bleek niet meer nodig. "Op 30 minuten was mijn eerste show in De Roma uitverkocht." Dit jaar blijft ze werken aan een nieuw album. "Ik ga in 2023 rustig voortdoen. Ik amuseer me rot", zegt de 21-jarige zangeres.

Thijs heeft al een plekje in gedachten voor haar MIA's. "Ik ga ze aan mijn grootouders geven. Die gaan dat fijn vinden", besluit ze. De beeldjes hebben blijkbaar al wat "doorstaan". "Ik stapte uit mijn hotel en had ze in een papieren zak gestopt. Niet slim: MIA's zijn zwaar, heb ik geleerd. De beeldjes zijn uit de zak gescheurd. Maar ze zijn stevig en breken niet." 

rechten: VRT/Radio2

Meest gelezen