Uitbaters Rikky en Eleni Evers in de Picasso-kamer
Hannelore Smitz

Slapen tussen kunstwerken kan binnenkort in kunsthotel M-street Art Lodging in Leuven

In Leuven opent binnenkort een hotel waarin kunst centraal staat: M-street Art Lodging. Iedere kamer is een ode aan een internationale, nationale of lokale kunstenaar of muzikant. 

Een kamer volledig in de stijl van de Leuvense striptekenaar Jean-Pol of een kamer die gewijd is aan de Leuvense muzieklegende Big Bill? Je vindt ze in het nieuwe hotel aan de Muntstraat in Leuven. De uitbating van het hotel is in handen van Eleni Evers en Rikky Evers, die tevens uitbater is van het gekende Leuvense café Libertad. Naar eigen zeggen wordt het hotel een buitenbeentje in het Leuvense hotelwezen en dat begint al bij de manier van inchecken.

 "Alles gebeurt volledig automatisch", vertelt Eleni. "Als je een kamer boekt, krijg je een code en met die code kan je de voordeur en deur van de kamer openen. Er komt geen sleutel of receptie aan te pas. Alles is geautomatiseerd." Afhankelijk van welke kamer je boekt, kom je in een andere kunstwereld terecht. "Elk van de 15 kamers is gewijd aan een internationale of nationale kunstenaar, met aandacht voor de lokale Leuvense kunstenaars. Zo is er een kamer gewijd aan de Leuvense striptekenaar Jean-Pol en is er ook een kamer die in het teken staat van Big Bill. Maar we hebben ook samengewerkt met brouwerij Ab-Inbev om een kamer te maken die een ode is aan de kunst van het bier brouwen."

De 'Herman Brood'-kamer
Hannelore Smitz

Duurzaamheid boven

Het hotel dat op 14 februari opent, draagt de naam 'M-street Art Lodging'. "De 'M' in de naam verwijst naar muziek, moderne kunst en milieu", legt Eleni uit. "We hebben het zo duurzaam mogelijk aangepakt. We werken met warmtepompen en zonnepanelen, gebruiken hervulbare shampoo en douchegel, en er is ook een groengevel die gevoed wordt met regenwater.

"Eigenlijk zijn we geen echt hotel", vertelt Eleni nog, "want we hebben geen ontbijtzaal. Maar we werken wel samen met meerdere ontbijtzaken in de buurt. Gasten kunnen bij ons ook laat uitchecken. Handig voor zij die van het rijke Leuvense nachtleven willen proeven en erna willen uitslapen."

Meest gelezen