De huidige locatie van TC Jus In

Hoeseltse tennisclub TC Jus In bouwt nieuw sportcomplex, met ruimte voor balsporten en multifunctionele zaal 

Er komt een nieuw sportcomplex in Hoeselt. Dat komt aan de afrit van de E313 en wordt 2 ha groot. Tennisclub TC Jus In en een investeringsgroep investeren 4 miljoen euro in het project. In het nieuwe sportcomplex zal plaats zijn voor tennis, padel, indoorsoccer, pickleball en petanque. Er komt ook een multifunctionele zaal van 250 m² die ook door de gemeente kan gebruikt worden. 

TC Jus In verhuist naar een nieuwe locatie en ziet het groots. "We zochten al even naar een geschikte locatie zodat we onze club konden uitbreiden", begint Wim Verjans van TC Jus In. De gemeente Hoeselt startte een aantal jaren geleden al met de ontwikkeling van een nieuw sportpark aan het afrittencomplex van de E313 en was voor de ontwikkeling van "Projectzone West" op zoek naar een private partner. 

"Samen met een investeringsgroep, waar ook enkele bekende sporters deel van uitmaken, kunnen we 4 miljoen euro pompen in het nieuwe sportcomplex van bijna 2 hectare", zegt Verjans. Balsport blijft centraal staan op de site met tennis, padel, pickleball en petanque. Er komen ook 2 indoor speedsoccer velden. 

De gemeente Hoeselt heeft intussen op de gemeenteraad een langlopend erfpachtrecht verleend aan de tennisclub met subsidies voor de bouw van een multifunctionele zaal. "In de zaal van 250 m², die verhuurd wordt door de gemeente, is onder andere plek voor zumba, dans en gevechtsport", gaat Verjans verder. "Maar in ons horecagedeelte willen we bijvoorbeeld ook fietsers en wandelaars verwelkomen."

TC Jus In werkt nu aan de bouwaanvraag en hoopt dat er nog in de loop van dit jaar kan gestart worden met de werken. Het nieuwe sportcomplex "Sportpassie" moet in april 2024 klaar zijn. 

Meest gelezen