Antwerpse fietsenwinkel verdacht van heling van gestolen fietsen

In Antwerpen is de lokale politie op een fietsenwinkel gestoten waar vermoedelijk gestolen fietsen werden verkocht. De politie kwam de winkel op het spoor nadat ze een man aan het station van Berchem had betrapt met een fiets die veel te groot leek voor hem en waarvan hij geen sleutel had voor het slot.

De verdachte verwees de politie door naar een winkel in de buurt die hem de fiets zou hebben verkocht. De politie ging een kijkje nemen en stelde vast dat de winkel in kwestie onder meer tweedehands fietsen en e-steps aanbood. 

Voor maar liefst vijftig fietsen en zes steps kon de uitbater echter geen legitieme afkomst aantonen. Bovendien bleek van verschillende fietsen het slot doorgeslepen of beschadigd, en waren meerdere fietsen aangekocht van mensen die bij de politie gekend staan als fietsendieven.

Alle verdachte fietsen werden in beslag genomen. De politie zal de rechtmatige eigenaars trachten op te sporen. De uitbater en een medewerker die op zwartwerk werd betrapt, zullen nog verder worden verhoord.

Meest gelezen