Hassan Jarfi en zijn vrouw Nancy houden de nagedachtenis aan hun zoon Ihsane al meer dan 10 jaar in ere.
Sophie Kip

Çavaria huldigt ouders van vermoorde Ihsane Jarfi met lifetime achievement award

Çavaria heeft de ouders van Ihsane Jarfi bekroond met een lifetime achievement award. Die 32-jarige Belg met Marokkaanse roots is in 2012 vermoord omdat hij homo was. De daders werden veroordeeld tot zware celstraffen. Het was de eerste keer dat homofobie in een Belgische rechtbank werd aangehaald als verzwarende omstandigheid.

Çavaria is de belangenorganisatie van Vlaamse en Brusselse homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgender personen. Tien jaar na de moord op Ihsane Jarfi kent de organisatie haar lifetime achievement award toe aan Hassan en Nancy Jarfi, die de nagedachtenis aan hun zoon in ere houden. 

Hassan Jarfi schreef een boek en richtte de Stichting Ihsane Jarfi op, die strijdt tegen discriminatie en homofobie.

Çavaria bedankt ook het Transgender Infopunt voor een zorgbrochure die Vlaamse zorgopties in zes andere talen voorstelt. Dat centrum ontvangt de Diversity Award 2022. 

De RainbowAmbassadors krijgen een Community Award voor hun ondersteuning van LGBTI+ senioren. Zij hebben vorig jaar overheden opgeroepen om te zorgen voor het mentaal en fysiek welzijn van senioren. Die durven vaak zichzelf niet zijn, bijvoorbeeld als ze naar verzorgingstehuizen moeten.

Meest gelezen