Sam Coremans

Doina en Kelly openen noodopvang na sluiting kinderopvang De Robbedoesjes in Kampenhout

Vanaf 1 februari opent in Kampenhout een noodopvang voor de kindjes van kinderopvang De Robbedoesjes. Die moest een dikke maand geleden sluiten door “ernstige structurele tekorten”. Doina en Kelly zullen de noodopvang organiseren, ze hebben genoeg ervaring. 

Net voor Kerstmis raakte kinderopvang de Robbedoesje zijn vergunning kwijt en moest onmiddellijk sluiten. 28 kindjes moesten daardoor op zoek naar een andere opvangplek. “Extra plekjes in onze gemeente zijn er niet meer omdat er al zoveel crèches in de buurt gesloten zijn”, zei burgemeester Kris Leaerts (CD&V) toen. 

Een maand later is er een oplossing gevonden, want Kelly en Doina van kinderopvang de Petteflet gaan vanaf volgende maand noodopvang organiseren. Dat gebeurt in hetzelfde gebouw als waar kinderopvang De Robbedoesjes was. 

“We willen vooral de getroffen ouders helpen”, zegt Kelly De Coster. “We hebben 15 jaar ervaring en onze andere crèche ligt op amper vijf minuten. Alle kindjes van De Robbedoesjes zijn welkom. We wachten enkel nog de definitieve toestemming van het Agentschap Opgroeien af, maar dat zal geen probleem zijn.” 

Hoe lang de noodopvang zal openblijven is niet duidelijk. Alles hangt af van wanneer het beroep van de Robbedoesjes is afgerond.  

Meest gelezen