Archiefbeeld: de Italiaanse ambassade in Berlijn.
CC - Tobias Nordhausen

Italiaanse diplomaten geviseerd door vandalen in Spanje en Duitsland, premier Meloni: "We volgen dit met bezorgdheid"

In Spanje en Duitsland hebben Italiaanse diplomaten gisteren te maken gekregen met vandalisme. In Berlijn werd de auto van een diplomaat in brand gestoken, terwijl in Barcelona vernielingen werden aangebracht in het gebouw van Italiaanse consulaat. Italiaans premier Giorga Meloni reageert bezorgd.

Vandalen staken gisteren de auto van een diplomaat van de Italiaanse ambassade in Berlijn in brand. En ook in Spanje waren Italiaanse diplomaten gisteren het doelwit van vandalen: van het Italiaanse consulaat in Barcelona vernielden ze een ruit en bekladden ze de hal. Bij beide incidenten vielen geen gewonden

"De regering volgt deze nieuwe gevallen van geweld tegen onze ambtenaren en diplomatieke missies met bezorgdheid en aandacht", laat premier Giorgia Meloni weten. Ze roept op om de incidenten snel en grondig te onderzoeken.

Twee maanden geleden werden al auto's in brand gestoken aan het huis van een Italiaanse diplomaat in Athene. Een onbekende anarchistische groepering eiste toen de verantwoordelijkheid op. Volgens hen wilden ze daarmee hun solidariteit betuigen met een veroordeelde anarchist die al lange tijd in strenge isolatie zit in een Italiaanse gevangenis.  

Meest gelezen