Conny Justé

Jubileumeditie Damiaanactie in Tremelo van start

Het campagneweekend van de Damiaanactie speelt zich dit weekend in Tremelo af. Een 100-tal vrijwilligers gaan er de baan op om geld in te zamelen voor de actie. Het is een jubileumeditie, omdat het dit jaar 150 jaar geleden is dat pater Damiaan op Molokai aankwam.

Voor het eerste normale campagneweekend sinds corona, komen er in Tremelo heel wat vrijwilligers naar buiten. Het gaat daarbij niet alleen om de vrijwilligers die al jaar en dag meegaan, maar opvallend genoeg ook heel wat jonge gezinnen. “Bij onze vormelingen is er heel wat enthousiasme dit jaar”, zegt Sonia Crabbé, trekker van de Damiaanactie. “We hebben er 40 en zij zijn samen met hun ouders in de weer.”

De vrijwilligers zijn dit weekend zichtbaar in het straatbeeld. Ze gaan van deur tot deur door een groot deel van Tremelo en Baal. Ze zullen ook postvatten voor enkele winkels. De eerste volwaardige campagne sinds corona is meteen ook een jubileumeditie. Het is dit jaar 150 jaar geleden dat pater Damiaan Molokai betrad.

Meest gelezen