Het incident deed zich voor in de Appeldonkstraat in Willebroek.
Marnik Aerts

Negen mensen bevangen door CO in Willebroek, niemand in levensgevaar

In Willebroek zijn negen mensen het slachtoffer geworden van een CO-vergiftiging. Het gaat om leden van eenzelfde gezin. Drie mensen konden op eigen kracht naar het ziekenhuis gaan, ze verkeren niet in levensgevaar. De zes anderen werden preventief onderzocht. De oorzaak van de CO-vergiftiging wordt nog onderzocht.

Vanmorgen kreeg de politie van de zone Rivierland melding van een CO-vergiftiging in een huis in de Appeldonkstraat. De ouders waren met een kind naar het ziekenhuis gegaan omdat het zich onwel voelde. Het bleek om een CO-intoxicatie te gaan. Daarop zijn de medische diensten en de politie naar het huis gegaan. De zes kinderen die nog thuis waren, werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Niemand verkeert in levensgevaar. De vader, moeder en het kind worden tot vanavond nog in de zuurstoftank behandeld. Ook de rest van het gezin blijft nog tot dan in het ziekenhuis, iedereen is bij bewustzijn.

Netbeheerder Fluvius heeft de installatie voor warm water en gas in de woning onderzocht en daar een defect gevonden. De installatie is afgesloten van het net. Als het gezin vanavond het ziekenhuis mag verlaten, worden ze opgevangen in een noodwoning van de gemeente in afwachting van de herstelling.

Meest gelezen