Foto: Radio2

Carnavalsmedaille in Vosselaar na wekenlang zoeken eindelijk gevonden

In Vosselaar is de verstopte carnavalsmedaille gevonden door een gezin uit de gemeente in het natuurdomein "Het Hof". Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de plaatselijke carnavalsbeweging, werd de medaille begin november verstopt op een toen nog geheime locatie. De inwoners van de gemeente begonnen er nadien massaal naar te zoeken.

De gouden carnavalsmedaille die begin november in Vosselaar verstopt werd, is eindelijk gevonden. De voorbije weken en maanden was zowat heel de gemeente in de ban van de medaille die ergens in Vosselaar begraven was in een houten kistje. De medaille werd vrijdagavond door een echtpaar, hun zoon en zijn vriendin opgegraven in het natuurdomein "Het Hof" aan de Krikskensstraat, op de grens van Vosselaar en Beerse. Tips op sociale media hadden de afgelopen dagen heel wat mensen naar het natuurdomein "Het Hof" gelokt.

Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de plaatselijke carnavalsbeweging, hadden drie bestuursleden de medaille begin november 's nachts, zonder dat iemand het zag, begraven op een toen nog geheime locatie. Tijdens de "prinsenverkiezing" op 11 november werd de wedstrijd gelanceerd en sindsdien zochten inwoners van de gemeente overal naar de medaille. Onder meer op de bekende Konijnberg, een grote zandduin in de Vosselaar, werd er volop gezocht. Er zou zelfs op de gemeentelijke begraafplaats zijn gegraven, waar de oprichter van de plaatselijke carnavalsvereniging ligt begraven. 

Gratis tickets

Het winnende gezin krijgt nu gratis toegangskaarten voor de carnavalsfestiviteiten in de gemeente en ze mogen er een heel weekend lang gratis drinken. Het carnavalsweekend in Vosselaar duurt dit jaar uitzonderlijk 4 dagen en loopt van 17 tot en met 20 februari. 

Foto: Radio2

Meest gelezen